© Maarten Heijnens

INTERLUDE

Karel Tuytschaever & Maarten Heijnens

Maakresidentie 23/04-22/05/2019

INTERLUDE is een poging — in de vorm van een performatieve installatie — waarin twee lichamen het monotone tikken van de klok en het menselijk tijdsbesef boetseren. In INTERLUDE wordt de frictie tussen absolute en innerlijke tijd op een ongebruikelijke en radicale wijze benaderd, verbonden en blootgelegd.

Tijdens de Masterclass Lichaamsbeelden (Zuidpool 2017) ontstond er een ontmoeting tussen Karel Tuytschaever en Maarten Heijnens. In hun ontmoeting leek de een woorden te vinden voor dat waar de ander naar op zoek was, en was de ander gebiologeerd door de manier waarop de een zijn lichaam in de strijd gooit om het juiste beeld te maken.

Het afstuderen van Maarten is de gelegenheid om een eerste keer samen te werken.

Karel is performer, docent en maker — en bezielt zijn hybride platform BARRY. Maarten studeert in juni af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie in Maastricht.

Samen gaan ze, voor u — in het gat van de tijd — op zoek naar de missende woorden in het woordenboek, wellicht in de vorm van een lichaamsbeeld, om het kijken van de toeschouwer te flexibiliseren, om wellicht, een gemis van de toeschouwer op te vullen, een zoektocht van de toeschouwer in het moment te stillen, opnieuw te kijken en te kunnen kijken naar die blik van ons en die van u. als een ontmoeting in de breedste zin van het woord en van het beeld.

VAN & MET Karel Tuytschaever & Maarten Heijnens

SPREEKTAAL Engels